Budda bowl z piersią z kurczaka

Budda bowl z piersią z kurczaka

Budda bowl z piersią z kurczaka, warzywami i komosa ryżowa. Dodatek sosu miodowo-musztardowego super podkręca smak. Szybkie, proste i bardzo smacznie dnie.

Budda bowl z piersią z kurczaka

Budda bowl z piersią z kurczaka, warzywami i komosa ryżowa. Dodatek sosu miodowo-musztardowego super podkręca smak. Szybkie, proste i bardzo smacznie dnie.



Budda bowl z piersią z kurczaka

szczegóły:

Porcje

2 szt

Czas przygotowania

10 min

Czas gotowania

30 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4 szkl. komosy ryżowej
  • ogórek konserwowy
  • awokado
  • Pomidor
  • mix sałat
  • bazylia mięta
  • pierś z kurczaka
  • Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


  • Sos: Wszystkie składniki wymieszaj. Woda reguluj gęstość sosu. Sprawdź smak, w razie potrzeby dodaj przyprawy i sok z cytryny.
  • Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją
  • Pierś oczyść, rozetnij na pół, posyp przyprawami. Zawiń w papier do pieczenia i smaż na suchej patelni przez 4-5 min z każdej strony. 
  • Usmażoną pierś potnij w paski. 
  • Wszystkie składniki wyłóż do miseczki, polej sosem. 
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.