Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe.

Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe

Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe to świetna propozycja na świąteczne śniadanie lub jako deser do kawki.

Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe

Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe to świetna propozycja na świąteczne śniadanie lub jako deser do kawki.



Babeczki czekoladowe owsiano-ryżowe.

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1/4szkl. płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1/4 szkl. płatków owsianych bg
  • 2/3 szkl. mleka roślinnego
  • wanilia
  • Dodatki:
  • 1/2 banana
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka Mix energy
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • Polewa: gorzka czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej.

Przygotowanie


  • Wszystkie składniki( bez dodatków) wymieszaj, gotuj przez 3 min.
  • Jak płatki bedą miękkie dodaj pozostałe składniki i zblenduj na gładko.
  • Przełóż do foremek i odstaw na około 5 min.
  • Babeczki bez problemu wyskakują z foremek😉
  • Polej czekoladą i udekoruj jajeczkami z czekolady.
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *