Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pieczony bakłażan z dodatkiem pesto
Pieczony bakłażan
z dodatkiem pesto, mozzarelli i pomidorów, to proste i szybkie danie, które przygotujesz z czterech składników. Pieczony bakłażan, będzie świetnym dodatkiem do sałatek, makaronów lub jako samodzielna przekąska.
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
10
minutes
mins
Czas gotowania
1
hour
hr
Danie
Kolacja
Kuchnia
Mediterranean
Porcje
2
szt.
Sprzęt
1 forma do zapiekania
Składniki
2
szt.
bakłażan
1
op
pesto z bazylii
1
szt.
mozzarella
1
szt.
pomidor
Przygotowanie
Bakłażany ponacinaj , każdy plaster posmaruj pesto, pomiędzy plastry włóż po plasterku pomidora.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 180’C, na 60 min.
Pod koniec pieczenia posyp mozarella.
tagi
bakłażan, mozzarella, pesto