Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Ciabatta z burratą i pieczarkami
Ciabatta z Burratą i pieczarkami
, to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację.
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
20
minutes
mins
Czas gotowania
10
minutes
mins
Danie
Śniadanie
Kuchnia
polska
Porcje
2
szt.
Sprzęt
1 patelnia
Składniki
1
szt
burrata
1
szt.
ciabatta
2
szt.
ząbki pieczonego czosnku
1
łyżka
oliwy z oliwek
1
łyżka
natki z pietruszki
1
łyżka
olej z wiesiołka
Pieczarki
5
szt
duże pieczarki
1
łyżka
oleju ryżowego
1
łyżeczka
sosu sojowego
1
szczypta
soli
¼
łyżeczki
oregano
¼
łyżeczki
pieprz
¼
łyżeczki
czosnek suszony
¼
łyżeczki
harrisa
¼
łyżeczki
suszona cebula
¼
łyżeczki
pomidory suszone z bazylią
½
łyżeczki
czosnek liofilizowany
1
szczypta
cukru
Przygotowanie
Pieczarki obierz, pokrój w plastry, dodaj pozostałe składniki. Smaż aż będą miękkie i delikatnie zarumienione.
Ciabatte przetnij, posmaruj pieczonym czosnkiem i polej oliwą. Usmaż na patelni grillowej.
Na usmażoną ciabbatę wyłóż burratę, na to pieczarki, posyp natką i polej olejem z wiesiołka.
Film
przygotowanie
tagi
burrata, ciabatta, pieczarki, śniadanie