Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Mniejszy
Normalny
Większy
Chlebek pita
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
1
godzina
godzinę
10
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Danie
Obiad
Kuchnia
kraje Bliskiego Wschodu
Porcje
4
szt.
Sprzęt
1 robot z misą
Składniki
480
g
mąki pszennej
3 szkl.
250
g
ciepłej wody
1 szkl.
1
łyżeczka
cukru
1
łyżeczka
soli
7
g
suchych drożdży
1
łyżka
oleju
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszaj. Odstaw na godzine do wyrośnięcia.
Ciasto podziel na 4 części. Każdą rozwałkuj na cienki placek. Odstaw na 10 min. do ponownego wyrośnięcia.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180-200'CC na 10-15 min. Mają się ładnie zarumienić.
Po upieczeniu nie układaj chlebków jeden na na drugim aby nie zrobiły się płaskie.
Film:
Kroki
tagi
bułeczki drożdzowe, chlebek pita, pita