Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Smaller
Normal
Larger
Pieczone ziemniaki z parmezanem
Pieczone ziemniaki z parmezanem, to pomysł na pyszną
przekąskę
lub dodatek do
obiadu
.
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
10
minutes
mins
Czas gotowania
30
minutes
mins
Danie
Danie główne, Kolacja, Obiad, Przekąski
Kuchnia
polska
Porcje
1
szt.
Sprzęt
1 forma do pieczenia
1 mały garnuszek
1 pędzelek
1 nóż
Składniki
9
szt.
małe ziemniaki
50
g
masła
4
łyżki
parmezan
¼
łyżeczki
przyprawa do ziemniaków
¼
łyżeczki
czosnek
¼
łyżeczki
pieprz
¼
łyżeczki
sól
¼
łyżeczki
harrisa
¼
łyżeczki
kurkuma
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przetnij wzdłuż i ponacinaj w kratkę.
Masło rozpuść, przelej do formy do pieczenia, dodaj przyprawy i parmezan. Wymieszaj.
Ułóż ziemniaki na maśle, ponacinaną częścią do dołu. Masłem posmaruj ziemniaki i posyp parmezanem.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 200'C, na około 30 min.
Przygotowanie:
Kroki:
tagi
parmezan, ziemniaki