Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Zakwas pszenny na żurek
Zakwas pszenny na barszcz biały.
Jest bardzo prosty do zrobienia i potrzebujesz tylko kilku składników.
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
0
minuty
minut
Danie
Obiad
Kuchnia
polska
Porcje
1
szt
Sprzęt
1 słoik 400ml
Składniki
400
ml
przegotowanej, letniej wody
4
łyżki
mąki pszennej
3
szt.
liść laurowy
6
szt.
ziele ang.
1
łyżka
majeranku
3
szt.
ząbki czosnku
Przygotowanie
Wszystkie składniki przełóż do słoika. Wymieszaj. Odstaw na 7 dni w ciemne i ciepłe miejsce. Mieszaj 1x dziennie.
tagi
czosnek, zakwas na żurek, żurek