Salceson w waflu, czyli rolada czekoladowa zawinięta w wafel. Prosty i pyszny deser, który przygotujesz z kilku składników, bez użycia piekarnika i miksera.
Masło, śmietanę, cukier, kakao- zagotuj. Mieszaj aby składniki się połączyły. Ostudź.
Galaretkę i żelatynę zalej wrzątkiem, mieszaj aby dokładnie się rozpuściła. Ostudź.
Herbatniki pokrusz na mniejsze kawałki.
Masę i galaretkę wymieszaj w dużej misce, dodaj sok z cytryny i pokruszone herbatniki. Wymieszaj, wstaw do lodówki aby masa zgęstniała.
Wafel- możesz: zamoczyć pod kranem/ pędzelkiem rozprowadzić wodę/ przełożyć mokrą ściereczka. Wybierz formę, która będzie dla ciebie najlepsza. Wafel ułóż na folii spożywczej.
⅓ masy wyłóż na mokry wafel, rozprowadź masę, następnie zwiń w roladę. Salceson zawiń w folię i wstaw do lodówki. Powtórz kroki z pozostałymi waflami.