Galette z owocami. Delikatne kruche i pyszna sezonowe owoce. Jest to doskonałe ciasto na każdą okazję. Pięknie wygląda, smakuje rewelacyjne i do tego jest proste w wykonaniu.
Z owoców wyjmij pestki, pokrój w plastry lub ćwiartki. Ciasto obsyp mąka z obu stron. Nie wałkuj za cienko bo będzie problem z zawinięciem ciasta. W czasie wałkowania podsypuj mąką. Rozwałkowane ciasto sprawdź czy nie przykleiło się do papieru, w razie potrzeby posyp mąką. Jak za bardzo ogrzejesz ciasto podczas wałkowania to wstaw je do lodówki lub zamrażalki.
Ciasto posyp częścią kisielu w proszku, ułóż, ułóż owoce, posyp je kisielem, cynamonem i cukrem trzcinowym jak chcesz aby było słodki.
Zawiń brzegi, posmaruj mlekiem, posyp cukrem i płatkami.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 20 min.