Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
Smaller
Normal
Larger
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Sernik na zimno ( jogurtowiec) z brzoskwiniami
, na herbatnikach. Prosty i ekspresowy deser, który z łatwością przygotujesz w domu.
Sylwia
Drukuj
Pinterest
Czas przygotowania
3
hours
hrs
Danie
ciasto, Deser, sernik na zimno
Kuchnia
polska
Porcje
1
szt.
Sprzęt
1 forma prostokątna
1 miseczka
Składniki
500
ml
wrzątku
1
op.
galaretki krystalicznej
212
ml
musu( puree) z 🍑
330
g
bardzo gęstego jogurtu greckiego
1
szt.
duża brzoskwinia
+ do dekoracji
1
op.
czarnych herbatników
Przygotowanie
Galaretki zalej wrzątkiem, wymieszaj, ostudź.
Brzoskwinię obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę.
Galaretki podziel na 2 części. Do jednej dodaj mus, do drugiej jogurt i brzoskwinie. Wstaw do lodówki aby zgęstniały.
Dno formy wyłóż herbatnikami, na to wylej gęstą masę jogurtową, następnie ułóż herbatniki. Wstaw do lodówki.
Sprawdź mus, jak zacznie gęstnieć wylej na herbatniki.
Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Film z przygotowania:
etapy:
Uwagi:
Masy wstaw do lodówki aby szybciej zgęstniały. Masa jogurtowa musi być gęsta aby herbatniki nie wypłynęły.
Formę, w której będzie sernik możesz schłodzić w lodówce.
tagi
brzoskwinie, ciasto bez pieczenia, herbatniki, jogurtowiec, sernik na zimno