Taco cups, pyszna chrupiąca domowa tortilla wypełniona aromatycznym farszem w stylu meksykańskim. Doskonale się sprawdzą na obiad czy kolacje lub jako idealna przekąska na imprezę.
Z tortilli wytnij kolka większej średnicy od foremki. Włóż do foremki i wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 15min ( mają się zarumienić, czas uzależniony od piekarnika)
Cebule i czosnek pokrój drobno i usmaż na oleju, dodaj mięso, przyprawy i koncentrat. Smaż przez 10min, cały czas mieszając. Do usmażonego mięsa dodaj passatę, fasole, kukurydze i mieszankę, cześć wybranego sera. Wymieszaj.
Przełóż farsz do upieczonych kubeczków z tortilli.
Wstaw do piekarnika na 10 min, w połowie pieczenia posyp wybranym serem.
Upieczone kubeczki posyp pokrojona drobno papryka i czerwona cebula oraz natka / kolendra. Zrób kleks z jogurtu i wciśnij trochę soku z limonki.