sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno ( jogurtowiec) z brzoskwiniami, na herbatnikach. Prosty i ekspresowy deser, który z łatwością przygotujesz w domu.

Sernik na zimno z brzoskwiniami

sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno ( jogurtowiec) z brzoskwiniami, na herbatnikach. Prosty i ekspresowy deser, który z łatwością przygotujesz w domu.

Szybki deser z 6 składników

Tak, to możliwe. Wystarczy, że masz w domu jogurt, galaretkę, owoce i herbatniki. Aby przygotować sernik na zimno z brzoskwiniami wystarczy 6 składników i odrobina cierpliwości, ponieważ deser musi się mocno schłodzić. Po 3 godzinach w lodówce można go kroić. Najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Herbatniki będą miękkie i masa w 100% zgęstnieje.

Najlepszy jogurt do sernika na zimno

Sernik na zimno z brzoskwiniami można zrobić z dowolnego jogurtu naturalnego zwykłego lub roślinnego, jogurtu greckiego czy jogurtów smakowych.
Kupując jogurty smakowe zwracaj uwagę na skład i ilość cukru.

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno ( jogurtowiec) z brzoskwiniami, na herbatnikach. Prosty i ekspresowy deser, który z łatwością przygotujesz w domu.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
sernik na zimno z brzoskwiniami
Czas przygotowania 3 godziny
Danie ciasto, Deser, sernik na zimno
Kuchnia polska
Porcje 1 szt.

Sprzęt

  • 1 forma prostokątna
  • 1 miseczka

Składniki
  

  • 500 ml wrzątku
  • 1 op. galaretki krystalicznej
  • 212 ml musu( puree) z 🍑
  • 330 g bardzo gęstego jogurtu greckiego
  • 1 szt. duża brzoskwinia + do dekoracji
  • 1 op. czarnych herbatników

Przygotowanie

  • Galaretki zalej wrzątkiem, wymieszaj, ostudź.
  • Brzoskwinię obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę.
  • Galaretki podziel na 2 części. Do jednej dodaj mus, do drugiej jogurt i brzoskwinie. Wstaw do lodówki aby zgęstniały.
  • Dno formy wyłóż herbatnikami, na to wylej gęstą masę jogurtową, następnie ułóż herbatniki. Wstaw do lodówki.
  • Sprawdź mus, jak zacznie gęstnieć wylej na herbatniki.
  • Wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.

Film z przygotowania:

  • etapy:

Uwagi:

  • Masy wstaw do lodówki aby szybciej zgęstniały. Masa jogurtowa musi być gęsta aby herbatniki nie wypłynęły.
  • Formę, w której będzie sernik możesz schłodzić w lodówce.
tagi brzoskwinie, ciasto bez pieczenia, herbatniki, jogurtowiec, sernik na zimno
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!