pieczona owsianka

Pieczona owsianka

Kolejna odsłona mojego ulubionego śniadania. Dzisiaj w wersji pieczonej z dodatkiem rabarbaru i truskawek

Pieczona owsianka



pieczona owsianka

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

3 min

Czas gotowania

6 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 2 gałązki rabarbaru
  • kilka truskawek
  • 3-4 łyżki płatków owsianych bg
  • płatki migdałowe
  • cukier trzcinowy
  • jogurt naturalny do podania

Przygotowanie


  • Rabarbar obierz i pokrój w plastry, truskawki rozetnij na pól.
  • Przełóż do naczynia, posyp płatkami, cukrem.
  • Wstaw owsiankę do rozgrzanego piekarnika 180’C na około 20 min

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go!

Zostaw komentarz