mleko owsiane

Mleko owsiane

Mleko owsiane przygotowane w wyciskarce wolnoobrotowej. Uzyskuję dzięki temu bardzo dobrze rozdrobnione i gęste mleko w zależności ile wody dodam. Domowe mleko owsiane przechowuję przez ok. 3 dni w lodówce, może się nieco rozwarstwić. Przed użyciem należy wstrząsnąć butelką.

Mleko owsiane

Mleko owsiane przygotowane w wyciskarce wolnoobrotowej. Uzyskuję dzięki temu bardzo dobrze rozdrobnione i gęste mleko w zależności ile wody dodam. Domowe mleko owsiane przechowuję przez ok. 3 dni w lodówce, może się nieco rozwarstwić. Przed użyciem należy wstrząsnąć butelką.



mleko owsiane 2

szczegóły:

Porcje

1 szt

Czas przygotowania

5 min

Czas gotowania

10 min

Poziom trudności

łatwe


Składniki:


  • 1 szklanka płatków owsianych bez glutenu
  • 3 szkl. przegotowanej zimnej wody
  • Opcjonalnie: wanilia, coś do słodzenia

Przygotowanie


  • Płatki zalej szklanka wody. Odstaw na 1 godzinę.
  • Włącz wyciskarkę, następnie dodawaj po 1 łyżce płatki i zalewaj wodą.  Miksuj do czasu aż wyjdzie cała pulpa. Na koniec wyciskarkę przelej wodą. 

Pulpę możesz wykorzystać do zrobienia omletów lub ciasteczek. 

Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *