Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce, to pyszna przekąska lub dodatek do obiadu.

Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy z kurczaka w chrupiącej panierce, to pyszna przekąska lub dodatek do obiadu.

Nuggetsy z kurczaka

To pyszne, soczyste małe kąski z piersi z kurczaka. Są bardzo i szybkie proste w przygotowaniu. Doskonale się sprawdzą na imprezy jako przekąska lub jako dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Przepadają za nimi mali i dorośli.

Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku, to zdrowsza alternatywa dla smażonego mięsa, czy popularnych fast foodów z sieciówek. Jeżeli lubisz jedzenie w stylu KFC to ta wersja jest dla ciebie. Mięso jest soczyste, aromatyczne, umiarkowanie pikantne. Panierka z płatków kukurydzianych i parmezanu nadaje chrupkości i super smaku.

Do nuggetsów świetnie się sprawdzi sos czosnkowy lub majonez z ketchupem.

Przepisy, które mogą Cię zainteresować:

Smażona pierś z kurczaka z ziemniakami i mizerią

Kanapka z szarpaną piersią z kurczaka

Sałatka z piersią z kurczaka i gruszkami

Pierś z kurczaka z fasolką w sosie pomidorowym

Nuggetsy z kurczaka

Nuggetsy w chrupiącej panierce, to pyszna przekąska lub dodatek do obiadu.
523610943b7078fa3fd75c9b996821af?s=30&d=mm&r=gSylwia
Nuggetsy z kurczaka
Czas przygotowania 10 minuty
Czas gotowania 20 minuty
Danie Obiad
Kuchnia American
Porcje 8 szt

Sprzęt

  • 1 frytkownica beztłuszczowa
  • 1 talerz
  • 1 miska

Składniki
  

  • 2 szt. piersi z kurczaka
  • ½ szkl. Płatków kukurydzianych
  • 1 łyżka parmezanu
  • 1 łyżka Przyprawy do kurczaka, czosnek, pieprz, sol
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 szt. jajko

Przygotowanie

  • Pierś pokrój w paski, posyp przyprawami i polej olejem. Odstaw na 1 godzinę. Płatki rozgnieć na mniejsze kawałki, dodaj parmezan, czosnek, wymieszaj. Każdy z paseczków włóż do w rozmąconego jajka, następnie obtocz w płatkach.
  • Piecz we frytkownicy beztłuszczowej 18min, temp. 200’C
    W piekarniku 25 min., 200'C
tagi nuggetsy, pierś z kurczaka, płatki kukurydziane
Spodobał Ci się ten przepis? Udostępnij go innym!

Nie wahaj się zaglądać tu często i pamiętaj, by powiedzieć krótkie „cześć!”

Komentarze pod przepisami są mile widziane. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zostaw komentarz i wystaw ocenę. Masz jakieś pytania? Chętnie na nie odpowiem.
Dziękuję za Twoje zaangażowanie!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Oceń ten przepis!